Другий квір-фестиваль Sunny Bunny проведуть у «Жовтні» з 19 до 26 квітня 2024 року, повідомили організатори.

На фестивалі, крім основного конкурсу ігрових повнометражних фільмів, також уперше проведуть міжнародний конкурс короткометражних квір-фільмів. Крім того, планують показувати й національні короткометражні стрічки, програму дебютних фільмів «Нові барви», документальних та дитячих стрічок («Квірчик»).

Продаж абонементів на другий квір-фестиваль уже стартував. Перші сто покупців зможуть придбати абонементи за спеціальною ціною. Фестивальний абонемент коштує 500 гривень, а студентський – 220 гривень. Абонементи доступні за посиланням.

   

Sunny Bunny («Сонячний зайчик») – позаконкурсна програма кінофестивалю «Молодість», заснована у 2001 році. Нагороду вручають найкращим фільмам, що зачіпають проблеми сексуальних меншин.

Перший квір-кінофестиваль Sunny Bunny відбувся у Києві з 22 до 28 червня. Загалом там представили понад 60 фільмів, зокрема показували українську ретроспективу й збірку про ЛГБТК-військових. Під час проведення фестивалю кінотеатри «Жовтень» і Kino42 отримували погрози.

Головний приз у міжнародній конкурсній програмі отримала стрічка «Моя порожнеча і я» (My Emptiness and I) режисера Адріана Сільвестре. У центрі сюжету – історія трансжінки з гендерною дисфорією у період переходу.