Інформація про аварійні відключення в Києві, яку поширила низка ЗМІ, Telegram-каналів і блогерів, не відповідає дійсності, заявили в ДТЕК.

Напередодні в компанії повідомили, що через негоду переходять у посилений режим роботи в Києві та області. Це дозволить оперативно ліквідовувати наслідки локальних аварій, відзначають у ДТЕК.

Водночас імовірні локальні аварії не означають аварійні відключення в Києві, підкреслюють у компанії.

За прогнозами синоптиків, до кінця 23-24 листопада на Київщині очікують мокрий сніг та сильні пориви вітру. Несприятливі погодні умови можуть призвести до падіння дерев та обриву електромереж, попереджають у ДТЕК. Містянам радять не наближатися до ліній електропередач. 

   

Споживання електроенергії в Україні через настання холодів зростає, в енергосистемі є дефіцит, повідомляли в «Укренерго». Відключення станом на 23 листопада не прогнозують, однак для покриття дефіциту вже довелося застосовувати аварійну допомогу з Румунії, Словаччини та Польщі. В «Укренерго» знову закликають українців заощаджувати електроенергію, не вмикати одночасно потужні електропристрої та переносити користування ними (нпариклад, прання) на нічні години.

   

Редакція The Village Україна запитувала в гендиректора компанії Yasno, що постачає електроенергію в Києві, Дніпрі та Донецькій області, Сергія Коваленка, як готуватися до зими (короткостроково й стратегічно) та як змінили графіки відключень до опалювального сезону.

Також ми розповідали, які прилади допоможуть пережити зиму в разі повторення відключень: пояснювали, як обрати зарядну станцію й павербенк та як влаштувати автономне освітлення.