У Львівському обласному ТЦК відреагували на оприлюднене в мережі відео, на якому чоловіки у військовій формі силоміць заштовхують людину в мікроавтобус.

Мережею шириться «інформація щодо виникнення конфліктної ситуації між цивільним населенням і працівниками ТЦК», коментують у територіальному центрі комплектування.

На кадрах, які поширила низка місцевих Telegram-каналів, видно, як люди у військовій формі заштовхують чоловіка до жовтого мікроавтобуса й відвозять у невідомому напрямку, попри спроби перехожих завадити цим діям.

За інформацією видання Zaxid.net, інцидент відбувся близько опівночі 10 листопада на вулиці Богдана Хмельницького. «За попередніми даними, чоловік, якого затримали на вулиці, – 35-річний львів’янин, який уже має бойовий досвід, однак ухилявся від мобілізації», – пише видання.

У ТЦК почали службову перевірку інциденту й пообіцяли ухвалити «всі необхідні рішення в найкоротші терміни».

UPD 11 листопада. Встановили особи співробітників, які мають стосунок до інциденту, повідомили в ТЦК. Їх притягнуть до відповідальності, кажуть у центрі комплектування.

   

Раніше стали відомі випадки побиття чоловіків у військкоматі Тернополя, у справі відкрили кримінальне провадження.

Також на Львівщині у вересні 2023-го затримали двох працівників військкомату Самбора, які знущалися з незаконно утримуваного ними чоловіка. Відео знущань напередодні поширювали в соцмережах.