Історичний комплекс Пивоварні Карла Шульца обгородили будівельним парканом, повідомив памʼяткоохоронець Дмитро Перов. 

«Торгові кіоски, які донедавна по периметру оточували промислову памʼятку, тепер закриті. Довкола тепер металевий паркан», – зазначив активіст. 

На паркані немає паспорта обʼєкта чи додаткової інформації. Також окремі будівлі комплексу й надалі продовжують перебувати за будівельним захисним простирадлом. 

 

 

   

У вересні історичні будівлі пивоварного заводу родини Шульца, яким понад 140 років, внесли до обʼєктів культурної спадщини Києва.

Майно й ділянка колишнього пивзаводу перебувають на балансі «Фонду національного добробуту Криму». Його засновником є благодійний фонд «Астем фаундейшн». Один зі співзасновників – Рустем Умєров, а теперішній співвласник – Рефат Умєров.

У березні громадські організації Києва закликали не зводити кримськотатарський освітньо-культурний центр і мечеть на місці історичного пивзаводу Шульца.

У травні департамент охорони культурної спадщини КМДА не надав дозволів на демонтаж будівель і будь-які роботи на території пивоварні Карла Шульца на Деміївці. Крім того, департамент звертався до власника з вимогами зупинити проведення робіт і надати дозвільну документацію.