Заклад Milk Bar відновлять і розмістять на фасаді одного із закладів історичну вивіску «Молоко».

Вивіску розмістять у закладі за адресою вулиця Магнітогорська, 1-А.

 

 

Вивіску встановлять за ініціативи фонду «Має значення», який займається збереженням історичної архітектури Києва.

У закладі Milk Bar запропонували оплатити 50% від вартості реставраційних робіт. Зараз організували демонтаж і вивіску вже реставрують.

Фонд «Має значення» оголосили збір коштів на реставрацію вивіски. Долучитися можна за посиланням.

   

У вересні активісти благодійного фонду зі збереження архітектурної спадщини «Має значення» відновили історичну вивіску одного з найстаріших фотосалонів Києва. Вивіска розміщена на будинку за адресою вулиця Межигірська, 25, її демонтували на початку липня. Під час реставрації конструкцію очистили від іржі, зберігши всі елементи й оригінальні кольори. 

Активісти руху «Має значення» до повномасштабного вторгнення займалися відновленням історичних дверей у Маріуполі, а тепер займаються реставрацією в Києві. Першою відреставрували вивіску квіткарні 1956 року, що розташована на вулиці Костянтинівській. Також команда реставрує історичну вивіску автостанції на Подолі та хоче відновити мозаїку «Українська пісня» на вулиці Богдана Хмельницького.

Редакція The Village Україна поспілкувалася з ініціатором і волонтером проєкту Ярославом Федоровським про реставрацію вивісок, Маріуполь, сутички з міською владою, критику від урбаністів і ставлення до радянської спадщини.