Інтервали між прибуттям потягів київського метро скоротять з 2 жовтня, повідомляє КП «Київський метрополітен».

У годину пік проміжок між прибуттям потягів становитиме від двох з половиною до трьох хвилин, а в міжпікові години – від пʼяти до пʼяти з половиною хвилин. У вихідні дні потяги метро як і раніше прибуватимуть що шість-сім хвилин.

«Зміни в графіку руху потягів дозволять забезпечити більш комфортну поїздку для пасажирів, оскільки у вересні середньодобові перевезення в будні дні становлять більше 800 тисяч, а у вихідні дні – більше 500 тисяч», – кажуть комунальники й додають, що це «досить низькі показники» для інфраструктури метро Києва.

   

У київському метро записали оголошення назви перейменованої станції «Площа Українських Героїв». Зараз переозвучують назву й на зеленій гілці, де перейменували станцію «Дружби народів» на «Звіринецьку».

У травні 2023 року Києві отримали нові назви три станції метро: «Площа Льва Толстого» стала «Площею Українських Героїв», «Дружби народів»  – «Звіринецькою», а проєктну станцію «Проспект Правди» перейменували на «Варшавську». Також тривають обговорення щодо перейменування станцій «Мінська» й «Героїв Дніпра».

обкладинка: КП «Київський метрополітен»