Потяг із Рави-Руської до Варшави почне курсувати 15 жовтня, графік рейсів оприлюдинили на сайті польської залізничної компанії PKP. На це звернув увагу голова ГО Linia102 Віктор Гальчинський.

З Варшави потяг виїжджатиме о 21:45 за місцевим часом та прибуватиме до Рави-Руської о 5:45. Відправлення з Рави-Руської відбуватиметься щоденно об 11:00, прибуття до Варшави – о 17:29. Потяг робитиме зупинку в Любліні.

Зображення: Віктор Гальчинський

Оператором маршруту є польська приватна компанія SKPL. Придбати квитки на рейс онлайн поки що неможливо, також невідома їхня вартість.

Зображення: Віктор Гальчинський

   

Потяг щодня курсуватиме між Равою-Руською й столицею Польщі та зможе перевозити майже 500 пасажирів, розповідали в «Укрзалізниці». Також у компанії пообіцяли організувати зручну пересадку на потяги з Рави-Руської до Львова.

   

Рейс із Києва до Варшави був найпопулярнішим міжнародним потягом у 2022-му, кількість місць на маршруті вирішили збільшити. Через ажіотаж й активізацію перекупщиків у листопаді 2022-го УЗ перевела продаж квитків на цей напрямок винятково в онлайн-канали, а також обмежила кількість доступних для купівлі квитків в одні руки до чотирьох. З березня за напрямком також збільшили кількість вагонів, однак і після цього попит залізничних квитків на Варшаву з Києва вдесятеро перевищував пропозицію.

Поки що польські залізничники пропускають за маршрутом Київ – Варшава лише спеціальні вагони «вужчого» габариту RIC, які мають тримісні купе.

Обкладинка: SKPL