Попит залізничних квитків на Варшаву з Києва вдесятеро перевищує пропозицію, але поки кількість місць можуть збільшити лише вдвічі чи втричі, повідомляють в «Укрзалізниці».

За словами перевізника, це найбільш дефіцитний напрямок: щодня в мобільному застосунку реєструють більше трьох тисяч запитів.

Чому обмежена кількість місць

Польські залізничники пропускають за маршрутом Київ – Варшава лише спеціальні вагони «вужчого» габариту RIC, які мають тримісні купе.

«Укрзалізниця» звернулася до європейських партнерів щодо передачі потрібних вагонів, але на їхню побудову піде більше двох років. Тому перевізник 31 травня запустив у рейс тестовий потяг, який сформований зі стандартних вагонів, щоб отримати погодження польської сторони. Кількість місць планують збільшити вдвічі чи втричі, каже голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Рейс із Києва до Варшави був найпопулярнішим міжнародним потягом у 2022-му, кількість місць на маршруті вирішили збільшити. Через ажіотаж й активізацію перекупщиків у листопаді 2022-го УЗ перевела продаж квитків на цей напрямок винятково в онлайн-канали, а також обмежила кількість доступних для купівлі квитків в одні руки до чотирьох. З березня за напрямком також збільшили кількість вагонів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі