У застосунку «Київ Цифровий» запустили опитування щодо проблем, які потребують нагального вирішення в будинках.

Спочатку запитують, як обслуговується будинок (ОСББ, ЖБК, керівна компанія) і чи беруть кияни участь у зборах і голосуваннях (серед варіантів відповіді – «не беру участь, бо мені достатньо обговорень у чаті будинку»).

Далі містянам пропонують обрати від одного до трьох пріоритетних завдань, які треба вирішити в будинку (сортування сміття; ремонт; організація паркувального простору чи дитячого майданчика; перегляд ціни за утримання прибудинкових територій; підготовка до опалювального сезону; обрання голови ОСББ).

 

 

Також запитують, як кияни дізнаються про відключення світла чи води (телефонують диспетчеру Центральної диспетчерської з питань ЖКГ; у контактний центр Києва; читають чат будинку чи запитують у голови ОСББ).

Крім того, містяни мають обрати, який цифровий сервіс місто має впровадити першочергово. Серед варіантів – система сповіщень про планові відключення світла; повірка лічильників і внесення показників онлайн; розвиток розумної енергоефективності в будинках; оцінка роботи комунальників за рейтинговою системою; поліпшення системи сортування сміття; цифрова реєстрація ОСББ й ЖБК.

Опитування триватиме до 6 жовтня.

   

У застосунку «Київ Цифровий», а також у вебверсії тепер доступна оновлена версія мапи укриттів Києва. Інформацію про сховища на цих мапах актуалізуватимуть щотижня, водночас попередню мапу укриттів, яка з 2022 року працювала на платформі Google Maps, більше не оновлюватимуть.