У Києві запустили Telegram-бот для замовлення поїздок у соціальному таксі, що перевозить людей з інвалідністю до лікарень, центрів реабілітації й закладів освіти, повідомляє КМДА.

Чат-бот працює в тестовому режимі за цим посиланням. Там можна оперативно створити і скасувати поїздку, залишити відгук й отримати відповіді на поширені запитання, відзначають у КМДА.

У місті працюють 12 спеціалізованих автомобілів, призначених для перевезень людей з інвалідністю й інших маломобільних категорій населення. Послугами соціального таксі наразі користуються близько 300 людей. 

Фото: КМДА

  

Пілотний проєкт соціального таксі запустили у 2020 році. У вересні 2022-го сервіс відновив роботу. Транспорт безоплатно доставляє людей з інвалідністю до об’єктів соціального значення. Щоб отримати дозвіл на користування соціальним такі, потрібно подавати документи до органів соцзахисту.

   

У Києві й передмісті також доступні інклюзивні авто від Uklon. Авто такого класу оснащені підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки й кріпленнями для фіксації колісного крісла.