У Києві відновлює роботу соціальне таксі, що перевозить дітей і людей з інвалідністю до лікарень, центрів реабілітації й закладів освіти, повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, послугу будуть відновлювати поступово. Київський міський центр реабілітації продовжить вивчати потребу, адже з початком повномасштабного російського вторгнення велика кількість користувачів цього таксі залишила Київ. Але якщо вони будуть повертатися й потребувати послуг, то кількість соціальних таксі будуть збільшувати. Наразі більш ніж за тиждень соціальним таксі вже скористалися 63 дитини й особи з інвалідністю.

Тим, хто вже подавав документи до органів соцзахисту й отримав дозвіл користуватися таксі, повторно подавати документи не потрібно, додала Хонда.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Пілотний проєкт соціального таксі запустили у вересні 2020 року, воно мало запрацювати в травні 2021 року.

Це спеціальний транспорт, яким можуть користуватися непрацездатні одинокі кияни, які пересуваються за допомогою милиць чи візків або не можуть пересуватися і яким потрібно дістатися до реабілітаційних центрів й інших «соціально значимих об’єктів».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі