Організація Repair Together знімає документальний серіал про інтернаціональний будівельний табір, який запустили влітку на Чернігівщині. 

У серіалі показують будні волонтерів і життя села. Уже випустили перший 20-хвилинний епізод, де, зокрема, розповідають історію виконроба Оуена, який приїхав з Ірландії відбудовувати Чернігівську область.

Режисером серіалу став один із засновників проєкту Repair Together – Олександр Кучинський. 

   

Repair Together – це громадська організація, яка формує волонтерську спільноту для подолання наслідків російської агресії й, зокрема, займається відновленням зруйнованих сіл Чернігівщини. Найбільш відомий формат команди – рейв-толоки, які поєднують диджей-сети з розбором завалів. Першу подію провели влітку 2022 року, одразу після деокупації Чернігівщини. Про захід тоді написали міжнародні видання, як-от: DazedWashington PostBBC й інші.

Волонтери вже відбудували сім повністю зруйнованих будинків, 20 будинків відремонтували, а також скоординували ремонти й відновлення ще 49 помешкань. А влітку 2023-го запустили інтернаціональний будівельний табір, який триватиме до 10 жовтня. За цей час планують збудувати мінімум девʼять осель на місці зруйнованих будинків в Іванківській громаді.

Ми розпитали співзасновників Repair Together про те, як ініціатива відбудовує села Чернігівщини, змінюючи стереотипи про рейверів і київську молодь.