Кілька десятків шкіл планують інтегрувати в освітній застосунок «Мрія» у 2023 році, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на заході «Редколегія. Саміт», цитує Forbes.

За його словами, зараз застосунок, який дозволятиме моніторити освітній процес учнів, на етапі розроблення технічної частини.

До кінця 2024 року в застосунок планують інтегрувати 100% українських закладів освіти, каже міністр цифрової трансформації.

Це розроблення фінансують винятково коштами донорів, державне фінансування не залучали, додає Федоров. Він очікує, що аудиторія «Мрії» перевищить аудиторію «Дії». Подібний проєкт ще не реалізовували на державному рівні (але схожу ініціативу розробляють у Південній Кореї).

   

Презентація освітнього застосунку «Мрія» відбулася 1 вересня. Там можна буде переглянути портфоліо учня, де відображатимуться його досягнення. Також застосунок включатиме бібліотеку з рекомендаціями освітніх програм, там можна буде створювати розклад і план дня. Крім того, у «Мрії» буде змога запропонувати інновацію у своїй школі, знайти грант, спортивний майданчик поруч або студію. Пілотний проєкт мають представити до грудня.

   

Сервіс «Дія Office», який дозволить українцям стежити за роботою міністерств, тестуватимуть Мінцифри. У перспективі українці зможуть подивитися, хто й за що відповідає в певному міністерстві, які цілі виконує й скільки грошей на це витрачає, тобто дашборд міністерства, пояснює Федоров.