Сервіс «Дія Office», який дозволить українцям стежити за роботою міністерств, тестуватимуть Мінцифри, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час заходу «Редколегія. Саміт», цитує Forbes.

Це глобальна мета сервісу. У перспективі українці зможуть подивитися, хто й за що відповідає в певному міністерстві, які цілі виконує і скільки грошей на це витрачає, тобто дашборд міністерства, пояснює Федоров.

Для кожного держслужбовця створять окремий профіль у «Дії» зі «специфічними послугами й можливостями». Наприклад, посадовці зможуть провести опитування чи запропонувати певні ідеї в межах свого міністерства. Крім того, новий сервіс інтегрують із Google Workspace. Федоров каже, що піти у відпустку або взяти лікарняний можна буде «в кілька кліків».

Також за допомогою «Дія Office» чиновники зможуть оцінити досягнення своїх колег, «вручити заохочувальну нагороду» й відстежувати прогрес у виконанні цілей в інших відділах, додає міністр цифрової трансформації.

Тестовий запуск сервісу планують на останній тиждень вересня. Спочатку «Дія Office» тестуватимуть у Мінцифри, але Федоров вважає, що доєднатися також захочуть МОЗ, Мінінфраструктури й Мінекономіки. Утім, правова база для сервісу поки що не готова.

   

Кожен другий українець користується застосунком «Дія», щоб отримати держпослуги станом на січень 2023 року. Найпопулярніша послуга в застосунку – отримання субсидій і соціальних виплат.