У Національному інституті раку в Києві завершили перший етап створення реабілітаційного центру. «Унікальність проєкту в тому, що це перше в Україні реабілітаційне відділення при онкологічному медзакладі», – кажуть в Інституті раку.

У приміщенні Інституту раку відкрили три нові зали фізичної терапії, де зможуть лікуватися до 60 пацієнтів як з онкопатологією, так і поранені.

Реабілітаційна зала площею 100 м² має кабінет для відновлення й тренування ходи, простір для індивідувальних і групових занять, а також зал для підвісної терапії. На будівництво витратили 3,3 мільйона гривень, які передав благодійний фонд «Запорука».

Обладнання для нової реабілітаційної зали забезпечили за допомоги ВООЗ, ГО «Допомога 0572 – соціальна допомога», Kin-Top e.V. Förderungszentrum, «БФ «Дій Для України» й «БФ Сила Єднання Українців».

   

Чи провокує постійний стрес від війни рак? Запитали в клінічного онколога, сімейного лікаря й фонду підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family, чому рак не спричиняє психосоматика або стрес і чи передається він спадково.

обкладинка й фото: Національний інститут раку