«Укрзалізниця» запустить новий потяг із Львівщини до Варшави, що стане альтернативою наявним маршрутам, повідомляють у компанії.

Потяг щодня курсуватиме між Равою-Руською й столицею Польщі та зможе перевозити майже 500 пасажирів. Також організують зручну пересадку на потяги з Рави-Руської до Львова, кажуть в УЗ.

Поїзд запустять восени, точних дат у компанії не називають.

Також тривають переговори про відкриття додаткового маршруту потяга між Варшавою й Києвом, який буде сформований із вагонів стандартного для України габариту. У травні 2023-го такий потяг курсував у тестовому режимі. Запуск маршруту дозволить удвічі-тричі збільшити кількість місць на рейсах між Києвом і Варшавою, кажуть в УЗ.

   

Рейс із Києва до Варшави був найпопулярнішим міжнародним потягом у 2022-му, кількість місць на маршруті вирішили збільшити. Через ажіотаж й активізацію перекупщиків у листопаді 2022-го УЗ перевела продаж квитків на цей напрямок винятково в онлайн-канали, а також обмежила кількість доступних для купівлі квитків в одні руки до чотирьох. З березня за напрямком також збільшили кількість вагонів, однак і після цього попит залізничних квитків на Варшаву з Києва вдесятеро перевищував пропозицію.

Поки що польські залізничники пропускають за маршрутом Київ – Варшава лише спеціальні вагони «вужчого» габариту RIC, які мають тримісні купе.