На Троєщині 16 вересня відкриють перший професійний театр житлового масиву під назвою «Театр на Троєщині». Заклад на вулиці Градинській, 5, відкриває Центр мистецтв «Новий український театр».

У театрі показуватимуть власні вистави від режисерів-початківців, комедії від «Театру на Михайлівській», дитячі вистави від театру «Сонечко», а також вистави від інших театрів.

Крім того, у театрі проводитимуть стендапи, поетичні вечори, майстер-класи, а також організують дитячу акторську студію.

 

 

У репертуарі «Театру на Троєщині» на вересень вісім вистав. У день відкриття зіграють інтерактивну виставу для дітей «Карлсон шукає друга», а також комедію «Еклери на мільйон» за пʼєсою Марини Смілянець. Квитки на вистави вже можна купувати за посиланням.

Один із героїв пʼєси вистави «Еклери на мільйон» – «гопник Сєва», він рекламуватиме театр у соцмережах. Персонаж має показати, що будь-яка людина може любити театр. «Він буде змінюватися, відвідуючи театр», – розповідає Марина Смілянець виданню «Суспільне. Культура».

Частину виторгу театр віддаватиме на потреби ЗСУ й волонтерів, зокрема фонду «Мистецький український рух» (МУР), який допомагає дітям-сиротам, дітям-переселенцям і дітям із малозабезпечених або багатодітних родин.

   

«Вистава як фільтр-кава», «Обережно, міна», «Піноккія» й два міжнародні театральні фестивалі: зібрали театральні премʼєри вересня.