Національний реабілітаційний центр планують збудувати поблизу Львова, ініціативу підтримала комісія з питань комунального майна Львівської міської ради.

Центр реабілітації, протезування й реконструктивної хірургії хочуть відкрити на території Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи як окремий комплекс.

Наразі на території госпіталю, що на вулиці Володимира Івасюка, функціонує реабілітаційний центр Superhumans. В оренді клініки перебуває чверть госпіталю.

Львівський національний медуніверситет імені Данила Галицького визначили замовником будівництва, ділянку на території госпіталю також планують передати університету. Вартість проєкту складатиме 75 мільйонів євро. Його реалізовуватимуть за допомоги уряду Австрії та компанії Vamed.

Національний реабілітаційний центр у Львові має стати частиною великого реабілітаційного комплексу на заході України, кажуть у Львівській міській раді.

   

У квітні 2023-го у Львові почали працювати корпус реабілітації центру «Незламні», а також реабілітації та протезування Superhumans. У центрах надають допомогу людям, які постраждали від війни.

Редакція The Village Україна розпитувала фахівців Першого медобʼєднання Львова про реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами.