Міністерство оборони з 2023 року укладає контракти на виготовлення форм одягу для військовослужбовців тільки з українськими виробниками, розповів міністр оборони Олексій Резніков, виданню «Укрінформ».

Міністр сказав, що це «принципова позиція протекціонізму, щоб українська гривня залишалася в Україні і щоб зберегти робочі місця й податки».

Під час останніх торгів закупили 200 тисяч комплектів форми від 77 до 90 доларів кожен. Для перевірок заявок на участь у закупівлях утворили колегіальний орган за участю представників антикорупційної ради при Міноборони.

   

Минулого року Міноборони закупило зимову форму в Туреччини. Раніше опублікували документи, які показують, що Україна закупила «камуфляжні» куртки, які по дорозі з Туреччини змінили маркування на «зимові повітрозахисні», а їхня ціна зросла майже втричі.

Одним із власників компанії з Туреччини, яка отримала 30 мільйонів доларів від Міноборони на закупівлю зимової форми для ЗСУ, був племінник нардепа від «Слуги народу», ідеться в спільному розслідуванні «Української правди» й «Центру протидії корупції».