Президент Володимир Зеленський привітав українців із 32-м Днем Незалежності України.

Зеленський привітав українських захисників, які боронять країну на фронті, медичних працівників, освітян, енергетиків, рятувальників, журналістів, а також усіх інших людей, які докладаються до незалежності України.

«Свято вільних людей. Свято сильних людей. Свято гідних. Свято рівних. Українців та українок. Усіх в усій нашій державі. Це цінність для кожного з нас, і за це ми боремося. І в цій боротьбі важливий кожен, бо ця боротьба за те, що важливо кожному. Це незалежна Україна», – каже Володимир Зеленський.

Привітання із Днем Незалежності президент записав на тлі муралу на Банковій на честь військового й Героя України Олександра Мацієвського, якого росіяни розстріляли за слова «Слава Україні».

   

Київ не буде влаштовувати масових заходів до Дня Незалежності, як й у 2022 році. Натомість на Хрещатику як і торік відкрили виставку знищеної російської техніки.

Місто анонсувало кілька десятків локальних заходів у різних районах, серед яких поетичні вечори, старт прокату фільму «Довбуш» у міських кінотеатрах, святкові фотозони, а також благодійний футбольний матч за участі гуртів «Жадан і Собаки» й Kozak System.