У Бучанському районі на Київщині вже відновили понад 7000 об’єктів, пише  Київська обласна військова адміністрація. 

Відновлювальні роботи почали після деокупації. Уже відновлено зі збереженням життєдіяльності 7266 об’єктів, серед яких 6352 – житлового фонду.

За даними ОВА, у Бучанському районі було пошкоджено повністю й частково понад 18 000 об’єктів. Із них понад 16 000 були житловими.

У багатоквартирному будинку на вулиці Водопровідна, 62, унаслідок ворожих обстрілів були значно пошкоджені тримальні конструкції, міжповерхові перекриття й ліфтова шахта, вибиті вікна, сталося займання на верхніх поверхах.

За кошти міського бюджету провели капітальний ремонт. Замінили панелі й фасад, утеплили стіни, замінили ліфтову шахту разом із ліфтом і підсилювальними конструкціями. Відремонтували пошкоджені квартири, вставили нові вікна й двері, а також відновили покрівлю. Зробили ремонт у загальних коридорах і на сходовому майданчику.

   

У Гостомельській громаді на Київщині відновили вже 900 об’єктів, з яких 887 – житлового фонду. Унаслідок російського вторгнення 3250 об’єктів були пошкоджені, з них 3166 – житлових будівель. 

The Village Україна зібрали волонтерські ініціативи, що регулярно організовують волонтерів для виїздів у села й міста, що побували під російською окупацією, для відбудови зруйнованого житла. Можна долучитися до прибирання, консервування будинків, перекриття дахів, встановлення вікон або повноцінного будівництва.