Інформація про кількість загиблих і поранених українських військовослужбовців під час воєнного стану становить державну таємницю, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Чому ці дані таємні? Тому що під час активноі фази війни кількість загиблих і поранених противник використовує для прорахунку наших ймовірних подальших дій. Річ у тім, що у військовій справі певні дії залежать від відсотка загиблих і поранених щодо загальної кількості військовослужбовців. Відповідно, якщо ці цифри відомі, ворог може наперед прорахувати наші дії», – написала Маляр в Telegram.

Додала, що йдеться не лише про загальну кількість втрат убитими та пораненими, але й про кількість втрат конкретних підрозділів та напрямків: «Особливо під час боїв. Якщо у ворога буде така інформація, вони почнуть розуміти деякі наші наступні кроки».

В іноземних ЗМІ з‘являється інформація про нібито кількість наших загиблих.

Як підкреслила Маляр, під час воєнного стану ця інформація становить державну таємницю, не тому що хтось щось хоче приховати, а тому що це вимога військових.

   

Щодня на війні з РФ гине близько 50 українських військових, водночас від початку повномасштабного російського вторгнення Україна втратила уп’ятеро менше людей, ніж окупанти, розповів Володимир Зеленський.