Щодня на війні з РФ гине близько 50 українських військових, водночас від початку повномасштабного російського вторгнення Україна втратила уп’ятеро менше людей, ніж окупанти, розповів Володимир Зеленський журналістам видання Ouest-France.

«У нас є оцінки втрат за добу, вони не є точними. Це близько 50 осіб на день. Але це не точні цифри, тому що нам не відомо, скільки солдат і цивільних лишаються на цій території. Загалом на війні загинуло вп’ятеро менше українських військових, ніж російських», – передає видання слова президента.

Втрати окупантів на момент публікації становлять, за даними Генштабу, 56 тисяч осіб убитими.

На тому, що українські втрати значно менші, ніж у ворога, наголосила також заступниця міністра оборони Ганна Маляр в інтерв’ю телеканалу «Ісландія».

«У нас загиблих набагато менше ніж у Росії. Якщо в них вже більше 50 тисяч [втрат загиблими], то в нас ми називали близько дев’яти. Ну трошечки вже більше», – сказала Маляр.

Маляр додала, що в Україні створили спеціальний режим обігу військової інформації, тому дані про втрати оприлюднюють дозовано, зокрема, із міркувань безпеки. Інакше їх може використати ворог для корегування своєї тактики.


Майже 9 тисяч українських військових загинули у війні з Росією, повідомив у серпні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на форумі «Захисники. Перекличка».

У червні Володимир Зеленський говорив, що Україна щодня втрачає 60–100 бійців, однак втрати стали меншими в липні після надходження західної зброї.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі