Військового, який побив дизайнера Костю Омелю через гомофобію, оштрафували на 1700 гривень, йдеться у вироку Подільського суду.

Справу розглянули в спрощеному порядку. Згідно з матеріалами, військовий – уродженець міста Лисичанськ Луганської області, неодружений, має професійно-технічну освіту й працює навідником у штурмовому відділенні, раніше не судимий і на обліку в психіатра й нарколога не перебуває.

 

На фото:

Костя Омеля

Другого липня близько 21:00 біля клубу на Кирилівській він умисно наніс Кості Омелі легкі тілесні ушкодження. Від удару кулаком у обличчя Омеля впав на асфальт і отримав закриту травму носа та кілька синців, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Військовий подав заяву щодо визнання своєї винуватості. Йому призначили покарання за частиною два статті 125 Кримінального Кодексу України.

Тепер він має сплатити 1700 гривень. Також обвинувачений має сплатити 2672 гривень на залучення експерта при проведенні експертизи.

   

У середині червня бренд Omelia випустив дроп на підтримку ЛГБТ-спільноти. До випуску колекції дизайнер приурочив свій камінг-аут.

На початку липня біля клубу ∄що на Кирилівській,41, невідомі напали на київського дизайнера Костянтина Омелю, який належить до спільноти ЛГБТК+. Внаслідок нападу Омеля втратив свідомість і був непритомним протягом тривалого часу, казали в клубі.