Активісти ГО «Справжній Київ» почали реставрацію старовинних вхідних дверей хімічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Волонтери продовжують справу загиблого на війні києвознавця і гіда Сергія Миронова, повідомила активістка Олена Неустроєва.

 «Сергій Миронов дуже любив Київ, його архітектуру та історію. Він реставрував старовинні двері, хоча не був ані теслею, ані столяром. Працював він сам. Ніякого піару, жодних донатів, просто одна людина робила, що могла, аби зберегти маленькі острівці старого Києва й не дати їм потонути в океані типових металопластикових конструкцій», – ділиться Олена.

Київський екскурсовод та активіст, автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов з початку російського вторгнення пішов захищати Київ у складі 241-ї бригади тероборони. Захищаючи своїх побратимів, отримав поранення від яких помер в шпиталі.

   

У червні у Києві містяни відреставрували історичні двері, продовживши справу загиблого на фронті дослідника й екскурсовода Сергія Миронова.

На честь Миронова пропонують назвати одну з вулиць у Києві, відповідна петиція зібрала підписи в грудні 2022-го й перебуває на реалізації.

The Village Україна питали Сергія, чому він вирішив зайнятися відновленням дверей, як влаштовує процес і який зворотний зв'язок отримує.