Третину керівного складу всіх ТЦК в Україні до кінця 2023 року планують замінити, зокрема, на ветеранів, повідомляє заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

Ідеться про військових, які мають бойовий досвід, але не можуть продовжувати службу через поранення. У Міноборони пояснили, що це непростий процес, адже ветеранам потрібно пройти підготовку й набратися досвіду.

Утім, за словами Павлюка, інтеграцію ветеранів уже проводять: роти охорони ТЦК на 50–70% замінили на чоловіків, які дістали поранення на війні. Тепер планують перейти до керівного складу військкоматів.

Перевірку всіх ТЦК ініціювали у Верховній Раді після виходу журналістського розслідування «УП» про начальника Одеського військкомату Євгена Борисова, який придбав собі віллу в Іспанії. Попередньо, 11 людей мають «певні ознаки» незаконного збагачення, розповів Павлюк в ефірі телемарафону.

   

Колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування Євгена Борисова, якому напередодні оголосили підозру в незаконному збагаченні, затримали в Києві 24 липня.

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити Євгена Борисова, а також створити комісію із правоохоронців і працівників НАЗК, яка перевірятиме військкомів у всіх регіонах України.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення військкома Борисова на понад 188 мільйонів гривень.