У Києві затримали колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування Євгена Борисова, якому напередодні оголосили підозру в незаконному збагаченні, повідомляють у Державному бюро розслідувань й Офісі генпрокурора.

Йому також повідомили підозру ще за двома статтями, зокрема за ухилення від військової служби (це статті 368-5, частина 5 статті 407, частина 4 статті 409 КК України). Колишньому військкому може загрожувати від пяти до десяти років позбавлення волі за трьома статтями.

За даними слідства, у період дії воєнного стану члени родини підозрюваного за його дорученням купили автомобілі преміумкласу й нерухоме майно в Іспанії.

Також на початку грудня 2022 року Борисов не зявлявся на військову службу більше двох тижнів без поважних причин після того, як виписався зі шпиталю. У другій половині грудня він обманом виїхав за межі України й майже місяць разом із членами родини перебував у Молдові, Туреччині, на Сейшельських островах і в Іспанії.

За даними ДБР, колишній військком після оголошення підозри намагався втекти від слідства й використовував елементи конспірації, наприклад, змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування. Його шукали протягом двох днів. Ураховуючи те, що підозрюваний втікав від слідства, ДБР проситиме суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Розслідування «Української правди» наприкінці червня виявило, що мати Євгена Борисова стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад чотири мільйони євро й придбала автівку Mercedes-Benz EQV за майже три мільйони гривень. Також теща військкома протягом останніх років стала власницею автопарку: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser. Дружина Борисова придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тисяч євро.

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити Євгена Борисова, а також створити комісію із правоохоронців і працівників НАЗК, яка перевірятиме військкомів у всіх регіонах України.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення військкома на понад 188 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі