Обмеження щодо кількості спроб складання практичних іспитів для отримання водійського посвідчення скасували в МВС.

Упродовж року після завершення навчання в автошколі й отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту.

Також кандитати мають необмежену кількість спроб упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту.

Інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів становить не менше десяти календарних днів. 

Крім того, оновили екзаменаційний лист практичного іспиту, у якому визначили типові помилки та критерії оцінювання здібностей кандидата на право отримання водійського посвідчення.

   

З 1 червня стартував пілотний проєкт із забезпечення «прозорих» іспитів на водійські права. Зміни торкнулися як теоретичної, так і практичної частин іспиту. У класах для теоретичних іспитів запровадили фіксацію на чотири відеокамери й мікрофон, щоб уникнути «сліпих зон» у приміщеннях. В автівках «категорії В» під час складання іспиту ведуть відеофіксацію так, щоби знімати руки й ноги як кандидата, так й екзаменатора, а також роблять аудіозапис розмов у салоні.

   

Нові правила спершу почали працювати в сервісних центрах МВС Київщини, Львівщини, Одещини й Вінничини. Лише кожен четвертий з першого разу складає іспити, щоб отримати посвідчення водія.

   

У серпні пілотний проєкт МВС із забезпечення прозорості іспитів для отримання водійських прав запрацює ще в чотирьох областях. Це будуть Сумська, Рівненська, Житомирська й Кіровоградська області. Проєкт у цих областях почне діяти з 3 серпня.