У київському метро запустили потяг, де кожен вагон розповідатиме історію торгівлі людьми, повідомляють у Мінсоцполітики.

Це історії, пов'язані з трудовою чи сексуальною експлуатацією чи примусовим дитячим жебрацтвом. Крім того, показуватимуть відеоверсії історій, зняті в межах кампанії МОМ «Тобою скористалися».

Кожен другий українець готовий прийняти хоча б одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до торгівлі людьми чи експлуатації. Населення стало більш вразливим до торгівлі людьми та інших форм експлуатації, стикнувшись із прямим чи опосередкованим впливом військових дій, переміщенням, економічним спадом, вважає заступник голови представництва МОМ в Україні Марко Кіментон.

Потяг курсуватиме протягом місяця. Це ініціатива Міжнародної організації з міграції до Всесвітнього дня боротьби торгівлею людьми, який відзначають 30 липня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Торгівлю людьми кваліфікують як тяжкий злочин, який передбачає покарання до 15 років позбавлення волі. Щоб протидіяти торгівлі людьми, працюють гарячі лінії 1547 та 527. Туди можуть звернутися постраждалі, зокрема й мігранти, а також ті, хто хоче проконсультувати людей у зоні ризику.


За оцінками Міжнародної організації із міграції, із 1991 року від торгівлі людьми постраждали більше 300 000 українців. З початку 2023 року повідомили про підозру в учиненні 60 кримінальних правопорушень, повідомляють у Офісі генпрокурора. Це випадки сексуальної, трудової експлуатації та втягнення у злочинну діяльність. Потерпілими за пів 2023 року визнали 56 українців: 26 чоловіків, 19 жінок та 11 дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі