Американських лідер Джо Байден віддав наказ уряду країни розпочати обмін доказами російських військових злочинів в Україні з Міжнародним кримінальним судом у Гаазі. Таке рішення свідчить про серйозні зміни в політиці США, пише New York Times.

Рішення, що ухвалив Байден, перекреслює багатомісячний опір з боку Пентагону. Там бояться, що такий крок може створити прецедент, який дозволить переслідувати американських військових, пише видання.

Американські спецслужби зібрали інформацію щодо рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні й примусової депортації тисячі українських дітей з окупованої території. Цими доказами поділилися з українськими прокурорами, але утрималися передати їх у Гаагу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Тисячі українських дітей були примусово депортовані до Білорусі. До цього військового злочину може бути причетний президент Білорусі Олександр Лукашенко.


Читайте матеріал The Village Україна про те, чому викрадення Росією українських дітей є ознакою геноциду і як повертати їх на батьківщину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі