Тисячі українських дітей були примусово депортовані до Білорусі. До цього військового злочину може бути причетний президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє The Telegraph.

За даними видання, із вересня 2022 року близько 2150 українських дітей віком від шести років вивезли до чотирьох таборів у Білорусі. За прогнозами експертів, до осені цього року їх може стати 3000.

Докази, що пов’язують ці злочини з Лукашенком й іншими білоруськими посадовцями, уже передали до Міжнародного кримінального суду (ICC).  Звинувачення висунуло Національне антикризове управління.

«Ми хочемо показати світові, що така діяльність, [організована] саме Лукашенком, є військовим злочином», – заявив голова опозиційної групи Павло Латушка.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росіяни депортували понад 19,5 тисячі українських дітей до РФ станом на 17 липня за даними фонду «Голоси дітей». Повернути вдалося 385 дітей.


Читайте матеріал The Village Україна про те, чому викрадення Росією українських дітей є ознакою геноциду і як повертати їх на батьківщину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі