Департамент охорони культурної спадщини КМДА направив припис власнику будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 64, із вимогами припинити будівельні роботи. 

У приписі йдеться про припинення будь-яких робіт і надання профільному відомству необхідний пакет документів.

Будівля за цією адресою в Шевченківському районі на обліку як пам’ятка або об’єкт культурної спадщини не перебуває, але вона знаходиться впритул до будинку за номером 66/1, який є пам’яткою історії місцевого значення.

Після того, як у департамент надійшло повідомлення від громадськості щодо робіт у цьому будинку, там провели інспекцію і встановили проведення робіт на даху. 

З метою захисту й збереження об’єкта департамент доручив Київському науково-методичному центру з охорони пам’яток провести історико-архівні дослідження, за результатами яких буде вирішене питання про його занесення до Переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У липні на вулиці Богдана Хмельницького в центрі Києва розбирали садибу кінця 19 сторіччя. Роботи проводили без відповідної дозвільної документації. Крім того, не встановили захисний будівельний паркан, порушивши міські правила благоустрою.


У Києві також ведуть незаконні будівельні роботи на вулицях Рейтарській й Івана Франка. В обох випадках розбирають історичні будівлі 19 століття.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі