На вулиці Богдана Хмельницького в центрі Києва розбирають садибу кінця 19 сторіччя, повідомили в памʼяткоохоронному хабі «Цегла».

Роботи проводять без відповідної дозвільної документації. Крім того, не встановили захисний будівельний паркан, порушивши міські правила благоустрою, кажуть активісти.

Фото: «Цегла»

У департаменті міського благоустрою пообіцяли направити на обʼєкт інспектора і скласти припис за фактом незаконних робіт, відзначає команда «Цегли».

Будинок був зведений до 1899 року й належить до фонової історичної забудови  архітектурного ансамблю вулиці Богдана Хмельницького, що в цій частині вулиці представлений дво- й триповерховими садибами, розповідають активісти памʼяткоохоронного хабу.

Фото: «Цегла»

Будівля до 2023 року належала «Мегабанку», її викупили за майже 43 мільйони гривень. Тепер власником будівлі стала компанія «Укрдонінвест», що належить українському бізнесмену Віталію Кропачову.

Фото: «Цегла»

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві також ведуть незаконні будівельні роботи на вулицях Рейтарській й Івана Франка. В обох випадках розбирають історичні будівлі 19 століття.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі