Безпілотники атакували столицю РФ Москву в ніч на 24 липня, повідомляють російські ЗМІ.

Вибухи пролунали близько 4:00 за даними місцевих Telegram-каналів. Унаслідок атаки пошкоджена будівля поряд із Міністерством оборони РФ. Також один дрон влучив в один із бізнес-центрів Москви. За попередньою інформацією, ідеться про бізнес-центр на вулиці Лихачова, де розташований Leroy Merlin.

Мер Москви повідомив, що безпілотники влучили по двох нежитлових будівлях. За його словами, постраждалих і серйозних руйнувань немає.

За інформацією «УП», атака безпілотників на Москву була спецоперацією ГУР. Ці дані підтвердив співрозмовник видання. За його словами, «кооперація волонтерів і структури дає добрі результати, далі буде». Він додає, що всі запущені дрони досягли Москви, однак не уточнює їхню кількість.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Це вже не перша атака безпілотників на Москву. Зокрема, 30 травня столицю Росії й Підмосков’я атакували близько 30 безпілотників за даними місцевих Telegram-каналів. Водночас Міноборони РФ повідомляло про нібито вісім безпілотників, усі з яких збили.


Після 24 лютого Leroy Merlin спочатку заявила, що не покидатиме російський ринок, але припинить нові інвестиції. У мережі таке рішення пояснювали побоюваннями щодо експропріацій. За рік, наприкінці березня 2023 року, магазини Leroy Merlin у Росії мали передати місцевому менеджменту, повідомили в материнській компанії ADEO. Процес виходу з російського ринку почали кілька місяців тому, кажуть у Leroy Merlin. Компанія працювала в РФ 18 років.


До холдингу Leroy Merlin належить мережа «Ашан», яка, за даними розслідування The Insider, постачає товари для військових і сприяє мобілізації своїх робітників у Росії. Дочірня компанії «Ашан» в Україні з перших днів засуджує повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі