Програму компенсацій «єВідновлення» за зруйноване через обстріли житло невдовзі розширять на власників будинків, які відремонтували їх власним коштом, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд уже ухвалив законодавчі зміни, які дозволять виплатити компенсацію таким власникам, відзначив міністр.

Механізм компенсацій почне працювати восени, кажуть в уряді. Деталі мають оприлюднити Міністерство інфраструктури й Міністерство цифрової трансформації.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Програма «єВідновлення» вже працює для будинків, що потребують незначних ремонтів і які власники лише збираються ремонтувати. Ми розповідали, як подавати заявку на грошову допомогу для заміни вікон, дверей або ремонту покрівлі. Заявки на участь у програмі можна подавати необмежену кількість разів.

У червні програму компенсацій вирішили розширити на будинки, підтоплені внаслідок підриву ГЕС.

Власники, які вже відремонтували своє житло, поки що не можуть претендувати на державну допомогу.


Також ми пояснювали, яким буде механізм компенсацій за цілком зруйноване житло. Програма почне діяти, щойно ухвалять відповідний законопроєкт, який уже затвердили в першому читанні.


Подати заяву про зруйноване житло можна в «Дії». Оформити цю заяву можуть не лише його власники, але і юридичні або ж їхні спадкоємці чи правонаступники. Команда Мінцифри обробляє заявки, щоб потім експерти могли провести оцінку майна й відновити зруйновані домівки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі