Реставрація Національного музею «Київська картинна галерея», який постраждав від російських обстрілів у жовтні, буде коштувати 10 мільйонів гривень, ідеться у відповідному тендері на Prozzoro.

Музей на Терещенівській, 9, реставруватиме ТОП «БРФ «Відродження» за суму майже 9,2 мільйона гривень (очікувана вартість була 10,2 мільйона гривень). Також 1,5 мільйона музей вклав у проєкт ремонту (за розроблення проєктної документації відповідає ТОВ «АБ Реставратор»).

Київська картинна галерея після обстрілів

У межах робіт реставрують прорізи дверних блоків, віконні прорізи, світлові ліхтарі, відновляють оздоблення бібліотеки. Згідно з тендером, підрядник має виконати роботи до початку грудня 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномасштабної війни Національний музей «Київська картинна галерея» відновив роботу в червні 2022 року. У жовтні будівля музею постраждала через ракетну атаку РФ. Також тоді зазнали пошкоджень Музей Ханенків, Музей історії Києва, Природничий музей і Музей Тараса Шевченка.


У 2022 році музей відзначив 100-річчя з дня свого заснування. Колекція Київської картинної галереї нараховує нараховує понад 14 000 творів живопису, графіки, скульптури й декоративно-ужиткового мистецтва.

Музей мав такий вигляд у 20-х роках 19 століття

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі