Спалах гострої кишкової інфекції зафіксували в десяти киян після вживання страв у закладі Подільського району, повідомляють у Київському міському центрі контролю й профілактики хвороб.

Містяни з Оболонського, Дніпровського, Подільського, Солом’янського й Шевченківського районів звернулися по допомогу 1718 липня. За попередньою інформацією, 1517 липня вони вживали страви з неякісних продуктів у закладі.

Зараз постраждалі перебувають на лікуванні, проводять бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій. Почали епідеміологічне розслідування.

У Київському міському центрі контролю й профілактики хвороб нагадали правила безпечного харчування. Зокрема, слід відокремлювати сирі продукти від готових і користуватися для них окремим кухонним приладдям. Також слід ретельно підігрівати приготовану їжу; не залишати її за кімнатної температури більше ніж на дві години; не розморожувати продукти за кімнатної температури; не купувати продукти на стихійних ринках.

UPD. У закладі «Автостанція» підтвердили випадки отруєння та вибачилися перед гостями: «Сусіди, ми знаємо, що ви чекали нашого звернення, тож ми тут. Найважливіше – ми хочемо вибачитися перед всіма гостями, бо ж ви з нами через довіру, нам дуже прикро не виправдати її», – пишуть у закладі.

Піцерію зачинили на невизначений термін, поки з’ясовуватимуть подробиці ситуації. Кажуть, що викликали санітарно-епідеміологічну службу; перевіряють всі продукти, робочі поверхні й заклад у цілому, також взяли аналізи в усіх працівників та перевіряють постачальників. Також у «Автостанції» кажуть, що тримають зв’язок із постраждалими та відшкодовують їм витрати.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі