«Нова пошта» почала надавати послугу адресного забору посилок у Чехії, повідомили в пресслужбі компанії.

Курʼєрів Nova Post можна викликати на будь-яку чеську адресу, відзначають у компанії.

До відправлення приймають документи й посилки вагою до 30 кілограмів. Вартість виклику курʼєра становить 128 гривень (80 крон), які потрібно сплатити додатково до вартості доставлення.

Заповнити заявку на виклик кур’єра й оплатити послугу можна в мобільному застосунку Nova Post або на сайті компанії. Після цього на електронну пошту надішлють підтвердження заявки й орієнтовний час прибуття курʼєра.

Курʼєрська служба працює з понеділка по пʼятницю, з 08:00 до 17:00. Відправлення потрібно передавати в закритому вигляді.

Кур’єр не перевіряє вміст запакованого відправлення, тож, якщо під час перевірки на кордоні митна служба виявить у посилці  заборонені товари, вони будуть вилучені або всю посилку повернуть відправнику, додають у Nova Post. Перелік заборонених товарів можна знайти тут.

З України в Чехію також можна відправити посилки на будь-яку адресу, у відділення Nova Post, у поштомат чи пункт видачі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку червня «Нова пошта» відкрила в Празі вантажне відділення – перше в Чехії. Там можна отримувати й надсилати відправлення до 1000 кілограмів.

Невдовзі відкрили друге відділення в Празі, а в липні запустили в Чехії доставлення в поштомати й пункти видачі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі