Якщо Україна збереже темп реформ для вступу в ЄС, то «успіх буде скоро», заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент «Європейської правди» із саміту НАТО у Вільнюсі.

«Я впевнена, що якщо вони продовжуватимуть так і далі, якщо збережуть швидкість, успіх буде скоро. Це чудовий приклад того, як можна швидко рухатися до членства в ЄС, якщо ви виконуєте необхідні вимоги»,прокоментувала Урсула фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії додала: «Швидкість, з якою Україна рухається на шляху до членства в ЄС, вражає. Це процес, який заснований на заслугах, й ентузіазм та інтенсивність, з якими Україна реформується, швидко наближають її до членства в ЄС».

Урсула фон дер Ляєн також зазначила, що як президентка Єврокомісії не може коментувати питання про членство України в НАТО.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС у червні 2022 року. Ми пояснювали, що означає статус кандидата на членство в Європейському Союзі, які блоки реформ доведеться запровадити Україні, щоб відповідати європейським критеріям, і наскільки тривалою може бути процедура євроінтеграції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі