У КМДА показали, як триває будівництво дворівневої розвʼязки на перетині вулиць Полярної й Богатирської в Оболонському районі Києва, яку почали будувати в червні 2023 року.

За проєктом, пропускна спроможність розвʼязки буде більше 11 тисяч автомобілів на годину. Це в кілька разів більше, ніж пропускає перехрестя зі світлофором, де рух затримується й утворюються затори, стверджують у КМДА.

На об’єкті вже влаштували тимчасові проїзди, нанесли тимчасову розмітку і встановили дорожні знаки, забетонували 14 паль (усього передбачили 80).

Крім того, перелаштували світлофорні об’єкти й опори контактної мережі та почали роботи з перекладання водопровідних мереж.

Також планують побудувати новий підземний перехід. Довжина основного проїзду становитиме більше трьох кілометрів. Протяжність велосипедних доріжок – понад 1,5 км. На розв’язці буде шість смуг руху.

Відкрити рух новим шляхопроводом планують до кінця року, а весь комплекс робіт завершать до кінця 2024 року. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


2 червня 2023 року на перетині вулиць Богатирської й Полярної, що на Оболоні, стартувало будівництво дворівневої розвʼязки. Згідно з кошторисом, будівництво розвʼязки коштуватиме місту 3,1 мільярда гривень. Це більше, ніж бюджет Тернополя на 2023 рік, відзначали в громадській ініціативі «Пасажири Києва». Транспортні експерти вважають такі видатки недоцільними під час воєнного стану.

«Київавтодор» оцінював роботи в 1,3 мільярда гривень, коли проводив тендер у травні 2023-го. На початку червня вартість будівництва дворівневої розвʼязки на Оболоні зросла до двох мільярдів, підрахували в спільноті «Пасажири Києва».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі