Українські пасажири скаржаться на єдиний квиток чеського перевізника RegioJet з України до Праги, який запустили в травні 2023-го. Перевізник також виконує рейси до Перемишля, де проходить пересадка на потяги до України.

RegioJet не має домовленостей з «Укрзалізницею» попри заяви, розповідає одна з пасажирок. Чеський перевізник власноруч купує квитки на українські потяги, як це може зробити будь-який пасажир, і перепродає клієнтам, підтвердили The Village Україна в «Укрзалізниці».

Через високий попит RegioJet іноді не вдається викупити квитки, через що українським пасажирам скасовують рейси. Вартість єдиного квитка від чеського перевізника не нижча, ніж два окремі квитки «Укрзалізниці» до Перемишля й квиток RegioJet звідти до Праги, пише AviaNews. Крім того, відсутні гарантії під час пересадок через затримки потягів.

Єдиний квиток від RegioJet також можна повернути лише за сім днів до поїздки, тимчасом як «Укрзалізниця» залишає певну суму відшкодування навіть після відправлення потяга.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


RegioJet – це приватний перевізник, що здійснює залізничні й автобусні перевезення територією Угорщини, Австрії й Німеччини. У травні 2023-го компанія відкрила непрямі залізничні перевезення з Праги до чотирьох міст України: Дніпра, Запоріжжя, Полтави й Харкова. Пізніше RegioJet анонсували залізничні рейси з Києва до Берліна у 2024 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі