Вартість оренди квартир у Києві може збільшитися в серпні, прогнозує Bird. Це зокрема свідчить про те, що ринок повертається до сезонності, кажуть у команді застосунку для оренди житла.

Медіанна ціна оренди однокімнатної квартири в серпні 2023-го, за прогнозом Bird, складатиме 11,4 тисячі гривень, тоді як у 2022 році квартиру в Києві в середньому можна було орендувати за 9,6 тисячі гривень.

У 2021 році, до початку повномасштабного вторгнення РФ, медіана ціни на квартири в серпні складала 14 тисяч гривень.

Двокімнатну квартиру в серпні, ймовірно, можна буде зняти за 19,2 тисячі гривень, тоді як у 2022 році вартість у середньому складала 15 тисяч гривень. Це на 10 тисяч гривень менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення.

Медіана ціни на трикімнатні квартири в Києві за прогнозом складатиме майже 32 тисячі гривень. Це більше, ніж у 2022 році, однак майже на 10 тисяч менше, ніж до початку повномасштабної війни РФ проти України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Застосунок для оренди житла Bird від компанії «Лун» запустив нову функцію – дизайнера інтер'єрів на основі штучного інтелекту. The Village Україна протестували, як це працює на дев’яти прикладах у Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі