Державне агентство відновлення інфраструктури відкрило тимчасовий міст, що сполучає Київ із Чернігівською областю, повідомив його очільник Мустафа Найєм.

За його словами, більш ніж рік українці були змушені об’їжджати перехід, що становило 30 кілометрів шляху. Тепер міст забезпечує пряме сполучення з Києва в бік Мен, Городні й інших громад правобережної частини області.

Для вантажівок, що проїжджають через тимчасовий міст, діятимуть обмеження: їхня маса має становити до 18 тонн, ще 7 тонн може складати навантаження на вісь.

Міст зводили майже рік – через те, що потрібно було ліквідувати наслідки бойових дій і знешкодити боєприпаси на дні річки.

Зараз також будують новий міст поблизу Чернігова, розрахований на чотири смуги руху. Коли його відкриють, то логістичний звязок для транспорту буде забезпечений повністю. Загалом в області відновлені шість мостів, на ще шести проводять будівельні роботи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У березні 2023 року під Черніговом відбудували й відкрили проїзд двома мостами на дорогах M–01 і P–69, що ведуть до Києва.

Пряме автомобільне сполучення між Києвом і Черніговом відновили у квітні. Тоді рух транспорту через річку Десна відкрили вперше з лютого 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі