Між Києвом і Черніговом відновили пряме автомобільне сполучення, повідомляє очільник Держагентства відновлення інфраструктури Мустафа Найєм.

Рух транспорту через річку Десна відкрили вперше з лютого 2022 року. Тепер автобусом або автівкою від Чернігова до Києва можна доїхати за дві години.

Рух в обидва боки дозволили всім видам транспорту, зокрема й вантажному. На другому проїзді тривають роботи, його обіцяють відкрити згодом.

Міст через Десну зруйнували авіабомбою на початку повномасштабного вторгнення РФ. Водіям доводилось удвічі більше часу витрачати на обʼїзд дорогою Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів через переправи.

Будівельні роботи розпочали в другій половині 2022-го. Спочатку розмінували дно річки, а потім демонтували залишки залізобетонних конструкцій, які повторно використовуватимуть для облаштування будмайданчиків і підʼїзних шляхів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


27 мостів лише на державних дорогах Чернігівської області зруйнували російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення. Це найбільше серед усіх нині деокупованих областей України. Крім того, окупанти пошкодили 680 кілометрів доріг на Чернігівщині.

У березні 2023 року під Черніговом відбудували й відкрили проїзд двома мостами на дорогах M–01 і P–69, які ведуть до Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Мустафа Найєм