У Львові демонтують пішохідне огородження ще на 10 ділянках вулиць, повідомив очільник Управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.

Загалом міська комісія з безпеки дорожнього руху розглядала демонтаж на 15 ділянках: на десяти погодили цілком, ще на одній – частково.

Кожне таке рішення супроводжують дискусії серед посадовців, навіть попри те, що на голосування виносили ділянки, де демонтаж є найбільш очевидним, відзначив Олеськів.

Ідеться про ділянки, де паркани були встановлені вздовж майданчиків для паркування.

«Засмучує [головним чином] те, що частина членів комісії досі вважає, що турнікетне огородження є засобами, що сприяють безпеці дорожнього руху», – пише Олеськів.

На думку очільника управління, з тротуарів потрібно прибирати пішохідне огородження, особливо в центральній частині міста. Олеськів аргументує це тим, що паркани спотворюють вулиці візуально, а також погіршують безпеку руху, «створюючи хибне відчуття безпечної дорожньої обстановки для водіїв, що провокує їх до перевищення швидкості».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні стало відомо, що на деяких вулицях Львова висадять кущі замість турнікетної огорожі, яка не впливає на безпеку дорожнього руху. Місто вибрало 50 локацій, де слід прибрати вуличні паркани. У Львівській міськраді пояснили, що такі огородження вимагають витрат на утримання й оновлення, але не поліпшують безпеку руху на дорозі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Орест Олеськів