На деяких вулицях Львова висадять кущі замість турнікетної огорожі, яка не впливає на безпеку дорожнього руху, повідомляє Львівська міська рада.

Місто вже вибрало 50 локацій, де приберуть вуличні паркани. У Львівській міськраді пояснили, що такі огородження вимагають витрат на утримання й оновлення, але не поліпшують безпеку руху на дорозі.

«Часто таке огородження заважає прибиральній техніці, а в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода. Хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо в разі ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження», – зазначають у міськраді.

Перше турнікетне огородження демонтують на перехресті вулиць Мазепи й Тичини. На місцях, де може виникати стихійне паркування, встановлять стовпці й півкулі. Для цього вивчали досвід Братислави й Лондона, які також відмовилися від вуличного огородження.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2022 році у Львові демонтували турнікетне огородження довжиною близько 300 метрів на двох локаціях на вулиці Пасічній.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Львівська міська рада