Новий маршрут Kyiv City Express планують запустити з Києва до Вишгорода, повідомляє міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Відновлення маршруту  стало можливим після того, як суд повернув локомотивне депо, будинок служби колії й інше майно у власність ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ». Ці обʼєкти підставні фірми отримали у 2021 році завдяки підробленим документам, а майно декілька разів незаконно перепродавали.

«Вважаю, що нині це один із найуспішніших транспортних проєктів. Ми задумували його для створення єдиного логістичного простору, який охоплює 20 залізничних станцій між Києвом і містами-супутниками», – каже Кубраков.

Час подорожі від Вишгорода до станції «Почайна» може становити 10 хвилин, якщо інтервал руху складатиме 20 хвилин, вважає екскерівник пасажирського департаменту «Укрзалізниці» Олександр Красноштан. «А з урахуванням пересадки на метро на станції «Почайна» подорож із Вишгорода до Майдану Незалежності становитиме 25 хвилин», – додає Красноштан.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Курсування міської електрички в Києві після початку повномасштабної війни відновили в березні під управлінням «Укрзалізниці» (замість «Київпастрансу»). На маршруті додали зупинки, які до початку повномасштабного вторгнення РФ не функціонували. Загалом на маршруті електричка робить 20 зупинок.

Вартість проїзду в електричці зараз коштує 15 гривень. Квитки можна купити в чат-боті «Укрзалізниці», на деяких станціях у касирів або в потягах у контролерів. Міська електричка, на відміну від решти наземного транспорту Києва, не зупиняється під час повітряних тривог.


Наприкінці грудня комісія Київради підтримала перейменування станцій міської електрички. Детальніше про обґрунтування нових назв ми розповідали за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі