Довідник з відбудови міст від «Урбанини» представили як новинку на «Книжковому Арсеналі». Раніше книжку можна було лише замовити на сайті проєкту. Вартість примірника – 700 гривень.

«Довідник з відбудови міст» створили, щоби якісно відновити зруйновані українські міста. На 400 сторінках зібрали інформацію про те, як збудувати подвірʼя, озеленити простір або облаштувати типову вулицю.

«Багато якісних архітектурних проєктів не реалізовують в Україні. Комусь здається, що це неможливо через клімат. Комусь здається, що через менталітет. Нарешті те, що хочеться, і те, що можливо, ми об’єднали в довіднику з відбудови міст», – каже архітектор і голова «Урбанини» Максим Головко.

Довідник «Урбанина» видала спільно з Ino. The Developer за підтримки Офісу президента України, ГО «Безбар’єрність» і Depositphotos.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


11-й Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» після річної паузи пройде з 22 до 25 червня. Фестиваль уперше довірив вибір книжок книгарням. Запитали в них, як це працює.


«Урбанина» завершила роботу над «Довідником з відбудови міст» у вересні 2022 року. Це проєкт, над яким команда «Урбанини» працювала понад шість місяців. Для створення книги залучили близько 50 експертів. Передпродаж на друковану версію довідника відкрили наприкінці березня 2023 року.

Першу частину довідника, у якій ідеться про велоінфраструктуру, представили в червні 2022 року, а другу частину – у липні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі