У Львові проводять майстер-клас із реставрації історичного стінопису в підʼїзді, повідомили в проєкті «Бюро спадщини».

Організатори майстер-класу – «Бюро спадщини» й реставраційна майстерня «Гарда» – запрошують долучатися всіх охочих.

Під керівництвом реставраторки зі стінописів учасники відкриватимуть історичну поліхромію під’їзду будинку на вулиці Івана Рутковича, 12.

Мета заходу – на прикладі одного будинку показати комплексний підхід до реставрації під’їздів в історичній частині міста, і пояснити, чим відрізняється класичний ремонт від реставрації, кажуть у «Бюро спадщини».

Майстер-клас триватиме впродовж тиждня, а реставраційні роботи в під’їзді – до кінця року. Їх самостійно фінансують мешканці будинку.

На майстер-класі навчатимуть правильно підходити до реставрації, розповідатимуть, які етапи можуть самостійно виконувати мешканці, а коли треба кликати майстрів.

Успішність реставрації на вулиці Рутковича залежить від того, наскільки якісно розчистять набіли на стінах, пояснюють організатори.

Раставратори працюватимуть на локації щодня до 24 червня, із 14:00 до 17:00.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні у Львові відновили програму реставрації балконів, яку співфінансують місто й мешканці. Учасники програми оплачують 10 000 гривень за реставрацію одного балкона, решту дофінансовує місто. Також місто виготовляє проєктно-кошторисну документацію, проводить тендерні закупівлі й укладає договори з підрядниками.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі