У Києві для укриттів замовили 306 барабанів, щоби «психологічно розвантажувати дітей» під час повітряних тривог, звернув увагу депутат Київради Леонід Ємець.

Це замовлення в системі Prozorro на 882 тисячі гривень від Управління освіти Дніпровської РДА. У тендерну пропозицію, крім шести видів барабанів різного розміру, також входять 153 комплекти молоточків для ударних установок.

Торги завершили ще наприкінці квітня 2023 року. Серед двох учасників виграв підприємець Патрікей Роман, з яким й уклали контракт. За словами депутата Київради Леоніда Ємця, він уже спрямував відповідні запити до Дніпровської РДА.

UPD. Дніпровська районна державна адміністрація достроково розірвала договір на закупівлю барабанів 14 червня. Голова Дніпровської РДА Павло Бабій додав, що враховуючи «суспільний резонанс», він просить провести службове розслідування щодо цього договіру, а також закупівель овочерізок та сковорідок.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ліцей у Дніпровському районі замовив для укриття багатофункціональну пательню за 720 тисяч гривень. Тимчасова контрольна комісія з перевірки укриттів при Київраді розгляне цей випадок, а також інший тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок за 130 тисяч гривень за одиницю, який виявили напередодні.


Прокуратура й поліція розслідують розкладання бюджетних коштів, виділених на ремонт укриттів (статі 191 і 366 Кримінального кодексу). Зокрема, у Святошинському районі зафіксували невиконання робіт у повному обсязі й незадовільне їх виконання: вартість ремонту завищена на понад мільйон гривень. Також у Голосіївському районі оголосили про підозру одному з учасників злочинної схеми, який вніс до документів неправдиві відомості щодо обсягів і вартості ремонту укриттів. Збитки для бюджету також оцінюють на більш ніж мільйон гривень. Крім того, уже почали розслідування щодо укриттів Деснянського, Подільського й Солом’янського районів Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі